Express Yourself Experience

Het is tijd voor jou om op te staan. To fully, boldly & unapologetically Express Yourself

An experience to show up for yourself.
Let go of all the judgments and opinions holding you back. 
To liberate yourself and ignite your fire.
So that you are ready to fully, boldly, and unapologetically Express Yourself! 

Let’s get real: Jezelf volledig uitdrukken voelt niet veilig. Wat gaan mensen in hemelsnaam van je denken? Je trekt je teveel aan van wat anderen denken en hoe ze jou zien. Het is voor jou stiekem toch wel heel belangrijk dat je aardig gevonden wordt, dat je er bij hoort. Wat nou als mensen niks met jouw ‘echte ik’ te maken willen hebben? Vroeger was je en misschien je nog steeds onzeker. Je hebt je vaak (onbewust) aangepast om erbij te horen. De uitspraak “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, is jou niet vreemd.

Fast forward naar het hier en nu: door je al die tijd aangepast te hebben om erbij te horen, heb je jezelf bepaalde patronen aangeleerd. 

Patronen waarmee je jezelf probeert te beschermen tegen de pijn van afwijzing, maar die er ook voor zorgen dat jij jezelf niet volledig durft uit te drukken. Je zet vaak de behoefte van een ander voorop. Bent doodop van het continu maar afvragen wat anderen wel of niet van je denken.

Misschien heb je het idee dat je tot last bent, je te veel bent en je daardoor maar jezelf kleiner maakt. Gevoelens van eenzaamheid, onbegrip, maar ook frustratie komen voorbij. Herken je je hierin? Dan merk je vast ook dat het veel makkelijker is om deze gevoelens niet te voelen en te willen vermijden.. Misschien komen ze op een ander moment wel weer tevoorschijn, maar je doet je best om ze te onderdrukken en afleiding te zoeken in andere dingen.

Lieve jij,

Voel jij de behoefte om jezelf terug te trekken uit je dagelijks leven, zodat je alle tijd en ruimte hebt om weer in verbinding te komen met jezelf? Met al jouw behoeften, verlangens en dromen.

Voel maar eens in hoe het voor je zou zijn, om in een veilige ruimte te gaan onderzoeken wat er in jou leeft en hier uiting aan te mogen geven. Waarbij niks dat jij voelt, denkt of doet gek of raar is. Je in plaats van afkeurende blikken, juist liefdevolle erkenning mag gaan ontvangen voor het laten zien van jouzelf.

The good, the bad (and) the painful and the beautiful. Een ode aan het anders zijn. Een ode aan het volledig jezelf zijn en dit gewoon te claimen!

We dare you to fully, boldly & unapologetically express yourself.

Zodat jij:

De Express Yourself Experience

Express Yourself Experience is een dagretraite die jouw helpt om veilig die innerlijke reis te gaan maken, zodat jij vervolgens krachtig jouw plek in gaat nemen. We zijn hiervoor in de natuur, met de medicijnen van de natuur, om terug te gaan naar onze natuur.

‘Expect the unexpected’

Wij geloven dat elk retreat anders is en er genoeg ruimte moet zijn voor intuïtie en creativiteit. To be able to fully express ourselves in the moment. Het is daarom onmogelijk om in woorden te vatten wat het Express yourself retreat allemaal inhoudt. Voel wat dit retreat voor jou zou kunnen betekenen en doen, vertrouw hierbij op jezelf.

De Express Yourself Experience

De Kunstwei heeft ons hart gestolen en is een plek die erg bijzonder voor ons is. Location & vibe is alles! Het is een magische plek omgeven door de natuur, waar er volledige privacy is. Zodat jij echt jezelf kan expressen precies en zo luid als jij dat wilt 😉 Je hebt er alle ruimte die je nodig hebt.

Op het terrein is er een yurt waar wij onze ceremonies gaan houden.

Voor het eten en hangout is er het Maanhuis waar je rustig kan genieten van heerlijke, voedzame maaltijden en samen kan chillen. Alles is super sfeervol en knus ingericht. Er zijn nog veel meer bijzondere dingen aan deze locatie, maar dat is helemaal aan jou om zelf te ontdekken. Buiten je persoonlijke eigendommen, hoef je verder niks mee te nemen, We got you!

Adres: Perponcherpolderweg 1, 4471RX Wolphaartsdijk (Zeeland)
Datum & tijd: 24 juni 2023 09:30 – 20:30 

Allow us to fully express ourselves

Als orthopedagoog en lichaamsgericht therapeut, brengt Kayla veel kennis en ervaring mee over hoe het al dan niet durven uiten van jezelf, wordt beïnvloed door ervaringen die je opdoet al van jongs af aan. Een veilige basis creëren van waaruit (her)verbinding met jezelf en jouw omgeving kan ontstaan, is wat haar werkwijze kenmerkt. Kayla zal Sasja ondersteunen en verzorgt daarnaast de 1:1 integratiesessies.

Sasja is een ervaren spaceholder, die een arsenaal aan kennis en kunde met zich meebrengt. Ooit gestart als therapeut in de reguliere GGZ, ondersteunt zij nu anderen vanuit haar bedrijf Breathremedy in hun reis naar binnen én buiten via breathwork, bodywork en plantmedicijnen. Met veel passie en liefde zal Sasja alle groepsceremonies en activiteiten faciliteren tijdens Express Yourself.

Als oprichtster van het platform I Dare You To, daagt Roos anderen uit om uit hun comfortzone te stappen. Hiervoor combineert zij haar passie voor welzijn en gezondheid; Roos is leefstijlcoach en studeert orthomoluculaire voedingsleer. Tijdens Express Yourself neemt zij deze kennis en kunde mee, om jou te ondersteunen in het ontdekken en uiten van jouw behoeften. 

Are you ready to fully, boldly & unapologetically Express yourself?

Totaal overzicht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Inbegrepen:

Solo ticket
175,- p.p

Duo ticket
175,- p.p

Express Yourself is een retreat met de intentie om jouw reis naar binnen
en expressie naar buiten te faciliteren.”

Liefs, Kayla, Sasja & Roos

Veelgestelde vragen

Jij hoeft absoluut niet met een specifiek probleem te zitten. Je bent welkom als je veel hebt meegemaakt en op dit moment struggelt, maar ook als voelt dat je behoefte hebt om tot jezelf te komen, jezelf te herontdekken en klaar bent voor een weekend met verbinding.

Wij hebben allemaal ons eigen verhaal en dragen allemaal bagage met ons mee. Het is zo belangrijk regelmatig die verbinding met jezelf te maken, te stoppen en je terug te trekken (= de ten slotte de letterlijke betekenis van ‘retreat’). Wij bieden jou die veilige plek waar alles van jou er mag zijn, gedragen door een professioneel team.

De Express Yourself Experience is voor iedereen die voelt dat ze door welke reden dan ook zichzelf niet volledig, authentiek durven te uiten. Voor iedereen die meer dan hij/zij wilt toegeven zich te veel aantrekt van wat anderen denken en bang is voor veroordeling. Voor iedereen die weer in verbinding wilt komen met zichzelf, Voor iedereen die voelt dat hij zijn of haar tijd is om op te staan. Om die spark in je flink aan te steken en jouw plek volledig in te nemen. 

Tijdens deze dag gaan we de diepte in door middel van diverse sessies en ceremonies. Deze dagretraite is dus voor jou als je bereid bent om jezelf en overtuigingen van jezelf aan te kijken. Als je meer in het hier en nu wilt zitten en OK wilt zijn met alles van jou. Niks hoeft in de schaduw weggestopt te worden. 

Het is voor jou als je je wilt richten op loslaten. Het loslaten van verantwoordelijkheden die jij niet hoeft te dragen. Het loslaten van jouw pijn en onzekerheden en het loslaten van spanning en stress wat jouw lichaam vasthoudt. Vertrouw erop dat jij in veiligheid dit allemaal mag gaan ontdekken, in een fijne omgeving gedragen door therapeuten.

Het Express Yourself is therapeutisch van aard en gebruikt tools zoals breathwork, bodywork en plant medicijnen. Het is dus niet voor jou als je bijvoorbeeld een wellness- of yoga retreat verwacht. Als je lekker wilt ontspannen en niks wilt doen. Deze dagretraite is ook niet voor jou als je vooral op gesprekken en ‘praten’ hoopt. We gebruiken technieken die je uit je hoofd en in je lijf brengen. Er is zeker ruimte om te praten, maar de focus ligt op het ervaren waarna we taal gebruiken om ervaringen te integreren. 

Het is ook niet voor jou als je met de intentie komt om te trippen of ‘high’ te worden. Het draait niet om het nemen van paddenstoelen en heel het weekend spaced out te zijn. We gebruiken deze tools om diepere lagen in onszelf aan te raken. Waar er vervolgens veel tijd is om deze ervaringen en inzichten te integreren. 

Er zijn een aantal contra-indicaties voor breathwork en het nemen van magic mushrooms. Als je één van deze contra-indicaties hebt betekent het niet dat je niet welkom bent, maar dat je niet aan alle activiteiten hetzelfde kan meedoen, wat jammer is. 

De contra indicaties zijn: Schizofrenie, de neiging om te dissociëren, een gevoeligheid voor psychoses, epilepsie, vroege of delicate zwangerschap, glaucoom, bloeddrukproblemen, recente operaties rondom het borst en/of buikgebied, hart- en beroerte aandoeningen.  Neem vooral contact met ons op als je een (andere) specifieke indicatie of situatie hebt, waar je even over wilt overleggen. Het belangrijkste voor ons is dat je je veilig voelt.

We kunnen hier helaas geen flowchart delen, maar de gemiddelde leeftijd is tussen de 20 en 45 jaar. Iedereen is welkom, het gaat ons om je intentie en commitment om deze ervaring met jezelf aan te gaan.

Om het intiem te houden zijn er maximaal 12 plekken. Weet dat we hierbij met 3 vrouw sterk zijn, als krachtige bedding om jou te dragen.

Er is geen één antwoord, geen kant en klare oplossing voor jou. Wij geloven dat iets niet per toeval op jou pad komt en het precies is wat jij op dat moment nodig hebt. We zijn nooit uitgeleerd, het leven is een workshop. We geloven dat als jij je aangetrokken voelt tot dit retreat, het jou gaat geven wat je op dit moment in jouw reis nodig hebt. Het retreat is dan een spiegel van jezelf en jouw processen waar je nu in zit. Het kan een spiegel zijn, zaadjes planten en zorgen voor een doorbraak. Maar waar wij ook enorm veel waarde aan hechten is integratie. Dat je niet alleen de ceremonies volgt en dan het zelf maar uit moet zoeken. Door de walk&talk therapie die je ontvangt is er ruimte voor integratie, zodat jij met duidelijke en concrete handvatten weer naar huis gaat. Om woord bij daad te voegen bieden wij ook een (online) integratiegesprek aan met een therapeut na het retreat. Zodat jij echt aan de slag kan gaan met je inzichten in het dagelijks leven.

 

Kortom, wij hoeven ons niet te onderscheiden. Elk retreat, elk medicijn wat op jouw pad komt is nodig en uniek in welke vorm dan ook. Je bent nooit uitgeleerd.  Wij zijn ons hele leven al bezig met het helpen- en ondersteunen van anderen, elk op ons eigen manier. Wij zijn therapeuten, ervaren space-holders, maar vooral mensen die weten hoe belangrijk die verbinding met jezelf en anderen is. Wij streven onze missie na doordat wij geloven in het vuur wat in elk van ons wakkert, wij willen je helpen met het loslaten van hetgeen jou niet meer dient om zo volledig in je kracht te gaan staan. To fully, boldly & unapologetically express yourself.

Het programma is een mix van groepssessies, ceremonies en integratie. Tijd voor diepgang en tijd voor ruimte, stilte en lichtheid. Tijd voor verbinding wanneer jij dat wilt, maar ook om even alleen te zijn. Wij zijn er altijd voor je om jou te ondersteunen in wat jij op dat moment nodig hebt. 

We hebben geen strak draaiboek, want we willen ruimte houden voor onze intuïtie en wat jij/jullie op dat moment nodig hebben. We faciliteren meerdere soorten ervaringen, zodat jij echt kan gaan onderzoeken op welke wijze jij jezelf volledig kan en wil uiten.

Ja dit is mogelijk! De Kunstwei heeft mogelijkheden om je kamperen the old school way, of in glamping style. Als je jouw eigen kampeerspullen meeneemt, kan je voor 23,- naderhand nog lekker blijven hangen en genieten van een prachtige sterrenhemel. Going glamping? Voor 75,- huur je jouw eigen (tweepersoons) glamping Bell-tent. 

 

Als je van deze optie gebruik wil maken, neem dan nadat je je ticket hebt gehaald even contact op met Kayla, Roos of Sasja.

Ben je er nog niet helemaal over uit of heb je nog vragen? Neem contact met ons op en wij zullen zo snel mogelijk jouw vragen beantwoorden!