I Dare You To

IDYT-Tekst

Bestel hier nu mijn nieuwe kookboek - I Dare You To Choose Healthy

I Dare You To Reflect Retreat

Hoe is jouw jaar verlopen? En wat heeft het jou gebracht? Ben je klaar om van 2024 een liefdevol, krachtig mooi jaar te maken?

Hoe mooi zou het zijn als je de verbinding met jezelf weer ervaart?

Door alle hectiek, drukte, snelheid waar we in leven vergeten we vaak om onze batterij goed op te laten. En dan heb ik het natuurlijk over de batterij van jouw lichaam, want die van onze telefoon vergeten we vaak niet.. heb jij er wel eens bij stil gestaan hoe vaak wij grijpen naar onze telefoon, laptops, tv’s etc. ? Alles voor de ‘dopamineshotjes’.

We raker hierdoor sneller overprikkeld, zijn sneller moe, hebben minder zin in dingen en het kan voorkomen dat we regelmatig onterecht geïrriteerd reageren op onze omgeving. Het is daarom des te belangrijker af en toe even terug te trekken, jezelf even op de 1e plaats te zetten en weer grip en balans in je lichaam te vinden. En vooral weer meer in het moment te leven.

Een retreat is daar een hele fijne manier voor. Je trekt je, zoals de betekenis van het woord, letterlijk terug van je eigen dagelijkse bezigheden. Daarmee creëer je voor jezelf de mogelijkheid even geen afleiding te hebben van je kids, partner, vrienden, werk, familie etc. 

In plaats daarvan ontstaat er ruimte voor emoties, gevoelens, situaties waar je eerst nog geen aandacht aan kon schenken omdat je daar misschien te druk voor was. Of ergens misschien ook wel bang? Een retreat kan op zoveel verschillende manieren en vormen worden gefaciliteerd. Dus kijk vooral waar jouw behoefte liggen en of iets passend is voor je. 

Over IDYT Reflect Retreat

Het einde van 2023 nadert en misschien voel jij net als ik de behoefte om meer terug te trekken en naar binnen te keren.  Het einde van het jaar is altijd een perfect moment om te reflecteren op wat er van januari tot aan december allemaal is gebeurd. Waar ben je tegenaan gelopen? Wat waren je valkuilen en wat voor successen heb je allemaal behaald?

Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die je jezelf gaat stellen tijdens het IDYT reflect retreat. Maar niet alleen reflecteren op dit jaar staat in het teken van deze retreat, ook vooruitblikken is een belangrijk thema. Want hoe zie jij 2024 voor je? Wat zou je graag allemaal willen doen en wat heb je daarvoor nodig? Welke stappen dien je te zetten?

Met behulp van jouw eigen gemaakte vision board kan je straks doelgericht het nieuwe jaar beginnen. Hoe het loopt, wat er uitkomt en wat je ermee doet, that’s up to you. Maar tijdens deze retraite ga je de verbinding en commitment met jezelf aan. Niet alleen maar door te schrijven en creatief te zijn, maar ook door te voelen en ervaren. 

Een cacao ceremonie en een vuurdoop ceremonie zijn enkele voorbeelden van het ‘programma’. Ik wil je meenemen om op een zachte, liefdevolle manier jezelf over te geven aan dat wat zich aan dient. Vanuit vertrouwen en kracht te gaan voelen wat je nodig hebt. Ik begeleid diverse meditaties en visualisaties én we hebben tussendoor ook heerlijk tijd voor een ontspanningsmoment in de sauna.

Het verblijf

Ootmarsumseweg 320 7667 PC Reutum.
In de buurt van almelo

Wat kan je verwachten

 • Terugblikken
 • Vision board maken
 • Cacao ceremonie
 • Vooruitblikken
 • Meditaties & visualisaties
 • Ontspanningsmoment in de sauna
 • Verse gezonde maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
 • Wandelingen in de natuur
 • Verbindingsoefeningen
 • Vuurdoop ceremonie
Het programma

Het programma zal in globale lijnen worden gevolgd maar er is ook absoluut ruimte voor spontane gebeurtenissen en eventuele gesprekken die zich aan dienen. In hoofdlijnen zal het er als volgt uit komen te zien:

14 december (donderdag)
– Kennis maken, rustig settelen, tijdlijn maken, meditatie.
15 december (vrijdag)
– Meditatie, terugblikken, verbindingsoefening, huidige situatie, cacao ceremonie. 
16 december (zaterdag)
– Meditatie, verbindingsoefening, vooruitblikken+ vision board, vuurdoop ceremonie, visualisatie. 
17 december (zondag)
– Meditatie, verbindingsoefening, aandacht voor hetgeen wat nog niet ‘af’ is. 

*Wandelingen, eten, ontspanningsmomenten zitten hier uiteraard ook bij inbegrepen, maar vallen en staan met de energie van de groep. Er is genoeg ruimte voor.

IMG_0632

Zij gingen je al voor

De retreat was magisch! Zo ontzettend veel geleerd, kennis opgedaan, tot nieuwe inzichten gekomen, de support van de groep had ik niet van tevoren kunnen bedenken. Ik ben jullie zo ontzettend dankbaar voor deze mooie, fijne, magische ervaring 😍 ik maak andere keuzes, leef meer vanuit intuïtie en gevoel. Extra dank aan Sasja❤️ ik kan niet onder woorden brengen hoe immens dankbaar ik me voel!
Een mooie, fijne, magische ervaring 😍
Mohni
De retreat was voor mij een nieuw traject en ik kan het zeker anderen aanbevelen. De retreat is voor iedereen toegankelijk, je wordt heerlijk in de watten gelegd en ontzorgd. Voor mij is er veel losgekomen tijdens de creatieve sessie waar ik veel waarde aan hecht. Mocht je twijfelen om dit ook te gaan doen, gewoon doen! Je zult er geen spijt van krijgen. Gun jezelf zo nu en dan je eigen moment om stil te staan, te reflecteren en ontspannen verder te gaan. Dikke kus! Liefs Roos
Er is veel losgekomen
Roos
Wow! Wat was het een bijzondere reis. Er zijn bijna geen woorden voor om mijn ervaringen te omschrijven. Ik ben zó blij dat ik mezelf dit heb gegund. Heb zoveel over mezelf geleerd, zoveel inspiratie op gedaan en wat eigenlijk nog wel het allerbelangrijkste voor mij is: ik heb de rust in mezelf weer teruggevonden. En deze keer voelt dat blijvend. Er is letterlijk een knop om gezet! Deze ervaring gun ik echt iedereen! Lieve Roos, bedankt voor alles! ❤️
Er is letterlijk een knop omgezet
Lindsey

Ben je klaar om de stap te zetten?

''Alles wat afstand geeft tot de situatie waar je nu in zit, is goed voor reflectie''

IDYT Reflect Retreat

359,-
 • Volledig verzorgd
 • Vision board
 • Ontspanningsmomenten (Sauna)
 • Reflecteren op 2023
 • Cacao & vuurdoop ceremonie
 • Van 2024 een geweldig liefdevol jaar maken

Veelgestelde vragen

Nee. Je kunt elke dag een bepaald ‘vast’ ritme verwachten, maar elke dag zal anders zijn. Afhankelijk van de energie, plan ik de activiteiten, meditaties of vrije momenten in. 

In de prijs zit alles inbegrepen (eten, verblijf, cacao, benodigdheden, tijdschriften, etc) Het enige waar jezelf rekening mee dient te houden is je reistijd en reiskosten naar de locatie in Twente. 

Graag! Indien er zaken zijn waar rekening mee gehouden moet worden dan is het fijn als je dit van te voren meldt. Dit kun je tijdens je inschrijving doorgeven. 

Deze geweldige locatie heeft drie slaapkamers. 2 slaapkamers zijn met twee 1 persoonsbedden (dus in totaal 4 losse bedden) en 1 slaapkamer heeft een tweepersoonsbed. Daarnaast is er nog een apart nisje met een stapelbed. Houdt er dus rekening mee dat je niet volledig alleen slaapt. Gelukkig zijn er genoeg plekjes in het huis en rondom het huis om jezelf af en toe even te kunnen afzonderen. 

Er is een sauna aanwezig, een yurt, een blote voetenpad, een badkamer met ligbad en inloopdouche/toiletten, een ruime keuken, meerdere zithoeken en wifi. 

Indien je door onvoorziene omstandigheden niet meer kunt komen is dat natuurlijk ontzettend jammer. Je kunt jouw plek proberen aan iemand anders te verkopen of je neemt deel aan de volgende retraite in afstemming met Roos. 

 • Roos – Organiseert en faciliteert deze retraite.
 • Jorik – De helpende hand in alle voorbereidingen + fotograaf