Over IDYT

Waar je weerstand  voelt,

ligt jouw groei.

Er zijn een aantal eigenschappen waaraan je herkent, oh dat is Roos. Leergierig, impulsief, positief & opportunistisch, gevoelig en een doorzetter. Als deze eigenschappen samen komen dan ben ik niet te stoppen. 

Krijg ik namelijk ergens energie van? Top, dan wil ik daar meer van. Kost iets mij energie? Dan probeer ik daar een manier in te vinden om dat los te laten. De laatste jaren ben ik daar steeds beter in geworden. Wat automatisch betekent dat ik ook steeds meer mijn eigen grenzen ben gaan aangeven en mijn energie ben gaan bewaken. 

Toen ik als zestienjarige begon aan de opleiding tot pedagogische medewerker, dacht ik dat daar mijn toekomst lag. Niks bleek echter minder waar en mijn verlangen om meer van de wereld te zien kon zich ontvouwen tijdens de bachelor studie Tourism Management.

Een combinatie van zorg & welzijn met de toeristische branche. Het heeft me heel veel prachtige momenten opgeleverd en vond het wel leuk, maar ik kreeg er niet mijn voldoening uit. Toen ben ik studies en cursussen gaan doen puur voor mijn eigen ontwikkeling. Niet wetende dat ik dit zou uitbreiden en gebruiken voor mijn eigen onderneming. 

''Roos is iemand die erg goed naar je luistert. Ze is erg professioneel. Ik vind het erg mooi dat Roos in besproken situaties geen kant kiest, maar het echt neutraal bekijkt en beschikt over een helikopter view. Hoewel ik in dit proces veel zelf moet doen, brengen haar adviezen, tips, en opdrachten me tot nieuwe inzichten''
S. Neutigem
Coachee

''De programma's die ik volgde waren mind-blowing''

Een jaaropleiding tot leefstijlcoach was het eerste zetje dat voor onwijs veel inzichten heeft gezorgd. Ik kwam erachter dat bepaalde onderwerpen zoals systemisch werk, opstellingen, NLP en holistische kijk op voeding mij onwijs interesseerde. Daarnaast volgde ik een jaartraject bij Charlotte Labee over je brein en voeding en heb ik bij Shanna Proost een traject van een half jaar gevolgd. Beide programma’s waren echt mind-blowing. En zo ontzettend fijn voor mijn eigen groei en ontwikkeling. Want al die inzichten neem ik weer mee in het coachen, inspireren en enthousiasmeren van andere mensen. 

Voor mij staat persoonlijke groei heel hoog in mijn kernwaarden lijst. Ik vind het onwijs leuk maar ook vooral heel belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik denk namelijk dat wij als mens nooit zijn uitgeleerd en er altijd wel weer wat nieuws over onszelf (of anderen) te leren valt. En zo heb ik recent een studie basis orthomoleculair therapeut afgerond en staat er binnenkort weer een studie tot systemisch coachen op de planning.

Disconnect-Yourself-Retreat-37

Wat ik het liefste doe

Genogram/ opstellingen

Wil je begrijpen hoe een familieopstelling voor verzachting kan zorgen? Voor inzichten in gedragingen en-/of destructieve patronen? Door middel van systemisch werk kijk ik naar waar blokkades zitten. Waar oud zeer zit of onbegrip. Dit gebeurd soms door een opstelling met houten poppetjes, soms met veldwerk op de grond. Het zet altijd wat in beweging. 

Voedingspatronen doornemen

Ieder lichaam heeft zijn unieke blueprint. Ieder lichaam reageert anders op voeding en op de behoeftes ervan. Kom erachter hoe jij het beste gebalanceerd gezond kan eten. Met behulp van een aantal vragen kunnen we achterhalen waar eventuele 'lekken' zitten. Samen nemen we een voedingsschema door en bespreken we de mogelijkheden die passen bij jou als persoon.

Retraites organiseren

Ze zeggen niet voor niets dat het bundelen van elkaars krachten zorgt voor een hoge energie. Ik geloof daarom ook heel erg in de magie van het samenwerken en mensen met elkaar verbinden. Naast het organiseren en faciliteren, ga ik ook met regelmaat op zoek naar vrouwen en of mannen die hun expertise kunnen inzetten tijdens zo'n retraite.

Workshops faciliteren

Alle kennis en ervaringen die ik zelf heb opgedaan tijdens retraites, trainingen, jaartrajecten etc. bundel ik met heel veel liefde samen in een hele fijne workshop. De belangrijkste elementen die hierin naar voren komen zijn ontspanning (door meditatie), verbinding (door cacao) en zintuigelijk (door bijvoorbeeld essentiële oliën en voeding)

I DARE YOU TO CHOOSE GROWTH

Het leven is een feestje, maar we moeten zelf de slingers ophangen. Iets wat ik dagelijks herhaal voor mezelf. We hebben namelijk altijd een keuze. Een keuze om te bepalen wat we gaan doen. Ga je rechts om of links om? Hoe dan ook zal je te maken krijgen met wat tegenslagen. Hoe dan ook hebben we te maken met pijn, maar in die pijn zit altijd groei.

''IDYT laat jou groeien en ontwikkelen
zoals een rups dat doet van cocon tot vlinder''