Essentiële Oliën

22 september, 2023

doTerra-essentiele-oilien-EnerSense-1030x688

Voor wie het nog niet kent, doTERRA, in mijn ogen hét merk in de essentiële oliën industrie. 

Ze zijn krachtig, waardevol, toepasbaar, hulpvol en bovenal ruiken (de meeste) waanzinnig lekker. Je kunt ze gebruiken om mee schoon te maken, om de ruimte fris te laten ruiken, om jezelf een energieboost te geven, om je te ondersteunen in tijden van griep e.d. en zo gaat het lijstje nog wel even door. Ze zijn echt onmisbaar in mijn maar ook ‘het’ leven als je het mij vraagt.

Om enkele voorbeelden te geven: 

LEMON
– Kan jouw lichaam helpen te ontdoen van afvalstoffen (werkt ontgiftend).
– Kan je gebruiken als smaakmaker in jouw gerechten.
– Kan je inzetten om jouw huis schoon te maken.

LAVENDEL
– Kan je voor het slapen in een diffuser doen voor een betere nachtrust.
– Kan je inzetten voor een fijne ontspanning. 
– Kan worden gebruikt tegen huid irritaties.

PEPPERMUNT
– Kan je gebruiken tegen hoofdpijn.
– Kan je inzetten om meer focus en energie te krijgen.
– Kan je voor een frisse adem.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van hoe je essentiële oliën kunt gebruiken en waarvoor. Maar er zijn er echt oneindig veel en je kunt het nog zo gek niet bedenken en je kunt het ervoor gebruiken. Het zijn natuurlijke, op een eerlijke manier, verkregen oliën. En houd er dus rekening mee dat zodra je zelf aan de slag wilt met essentiële oliën in je huis, deze dus van goede afkomst zijn. Er zijn tegenwoordig veel webwinkels of fysieke winkels waar je dit kunt kopen en waar beweert wordt dat het ‘pure’ en ‘natuurlijke’ oliën zijn. Kijk hierbij altijd of de olie onverdund is. Het kan namelijk voorkomen dat je een olie koopt waar goedkopere oliën of andere bestandsdelen zoals synthetische geurstoffen worden toegevoegd. 

De beste essentiële olie is 100% puur. Dit is belangrijk om te weten omdat je alleen op deze manier zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van alle voordelen die essentiële oliën je bieden. Als een olie niet 100% puur of zuiver is dan kan dit belastend zijn voor onder andere je huid.

De beste etherische olie is natuurzuiver, geconcentreerd en bovendien puur. Dit is belangrijk omdat je alleen zo optimaal gebruik kunt maken van alle voordelen die de olie biedt. Zoals de meest hydraterende, voedende en anti-verouderende eigenschappen. Iedere olie die niet 100% zuiver is, is belastend voor je huid.

 

Wil je meer informatie over doTERRA en hoe en waar je ze eventueel het beste kunt aanschaffen? Klik dan op onderstaande button en stel jouw vraag. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.